Dentalni centar Bičakčić predstavlja sinonim za zdravlje već 95 godina. Naziv dentalnog centra Bičakčić  usko je vezan za pionirsko razmišljanje i pomaganje čovjeku jer je to ono što čini nas jednim od najboljih na tržištu.

Misija dentalnog centra Bičakčić je vraćanje osmijeha na lice naših pacijenata a ne samo popravljanje zuba. Gledajući naš posao na taj način, postaje jasno da smo odabrali jednu od najplemenitijih profesija.

Liječničku tradiciju naše porodice počinje pisati dr. Vejsil Bičakčić koji je davne 1918. godine napustio rodni grad i otišao studirati medicinu u Beč. Kao jedan od prvih studenata iz ovih krajeva, te unatoč nepoznavanju njemačkog jezika, uspješno završava studij medicine. Po povratku u rodno Sarajevo otvara prvu privatnu praksu pod nazivom “Ordinacija Bičakčić”. Prepoznajući medicinu kao način pomoći čovjeku, a ne isključivo kao posao, dr. Bičakčić se s jednakim žarom bavi filantropskim aktivnostima i humanitarnim radom.

Posvećenost zdravlju i dobrobiti čovjeka postaje duboko ukorijenjena i u svim generacijama koje dolaze. Tu tradiciju nastavlja i prim. dr. Dževad Bičakčić koji studij stomatologije završava 1960. godine u Ljubljani. Nakon povratka u Sarajevo postaje direktor jedine i najveće stomatološke državne službe. Nakon toga aktivno se uključuje u osnivanje stomatološkog fakulteta sa klinikama u Bosni i Hercegovini. Razdvajanjem stomatološkog fakulteta i stomatološke klinike obavlja funkciju direktora stomatološke klinike sve do odlaska u penziju. Za svoj doprinos osnivanju stomatološkog fakulteta sa klinikama u Bosni i Hercegovini i održavanje kontinuiteta struke od 1924. godine, 2010. godine dobija posthumno priznanje Stomatološkog fakulteta u Sarajevu prilikom obilježavanja 50 godina postojanja.

Uslugu zasnovanu na tradiciji, kvaliteti, savremenim tehnologijama i individualnom pristupu svakom pacijentu danas nastavljaju dr. Nadir i dr. Kerim Bičakčić sa velikim timom stručnih saradnika koji u svakodnevnom radu pomažu svim našim pacijentima da budu ne samo nasmijani nego i zadovoljni.

Poziciju lidera svakodnevno potvrđujemo ne samo na bosanskom, nego i na evropskom tržištu svaki dan. Vodeće svjetske tehnologije, kontinuirano usavršavanje svih zaposlenih, ali prije svega ljudski odnos prema svakom pacijentu, garancija su Vašeg zadovoljstva i osmijeha. Tradicija i budućnost u službi Vašeg osmijeha!

Najmodernija dentalni centar u Evropi rezultat je inovativnog i pionirskog pristupa svjetskim dentalnim dostignućima koja ovaj dentalni centar svrstavaju među najbolje dentalne centre u Evropi.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte putem broja 00387 33 208 288 ili nam se obratite na email adresu info@bicakcic.com.