Dentalni klinički centar

Dentalni klinički centar Bičakčić

Dentalni klinički centar Bičakčić je klinika koja je vodeća u svim granama dentalne medicine i stomatologije. Praktikujemo vrhunsku stomatologiju i postižemo dentalnu izvrsnost. Ako tražite kvalitetu na pravom ste mjestu. Uz stručnost i ljubaznost osoblja, moderno uređena i opremljena klinika jedan je od razloga zašto nas pacijenti rado preporučuju kao prvi izbor za osmijeh.

Konstantna ulaganja u edukaciju našeg stručnog tima te najmoderniju opremu i materijale omogućavaju nam ostvarenje cilja vrhunske dentalne izvrsnosti. Objedinjenost savremene dijagnostičke i dentalne opreme štedi vrijeme našim pacijentima jer sve svoje dentalne potrebe mogu ostvariti na jednom mjestu. Uz vrhunsku kvalitetu radova zadovoljstvo naših pacijenata nam je na prvom mjestu.

Bolesti zuba i estetska stomatologija

Naš stručni tim će Vam pomoći sa bolestima zuba i endodoncijom, stomatološkom protetikom, parodontologijom i oralnom medicinom, također dječja i preventivna stomatologija, oralna hirurgija, ortopedija vilica su segmenti dentalne medicine u kojima su naše usluge na prestižnom nivou. U okviru Dentalnog kliničkog centra Bičakčić u savremenom zubotehničkom laboratoriju se izrađuju sve vrste protetskih nadoknada, kao i ortodontskih aparata. Klinika ima i savremene RTG aparate za intraoralna i ekstraoralna snimanja što doprinosi dijagnostici, a time i planu terapije stomatoloških oboljenja.

Dentalni klinički centar Bičakčić pruža pacijentima širok spektar usluga stomatoloških liječenja. Profesionalnost osoblja, spojena sa izborom korištenja samo materijala i tehnologije vrhunske kvalitete, te pribora najnovije generacije, privlači pacijente sa svih strana svijeta. Poliklinika ima najsavremenije strukture osmišljene da ponude pacijentu sve što mu treba od napredne ordinacije za stomatološku dijagnostiku do terapijskih studija.

Obratite se stručnjacima

Dobrobit zuba predstavlja vrlo važan aspekt. Stomatološki problemi mogu biti vezani za razne poremećaje, pa je s razlogom analiza istih vrlo važna. Isto su tako važni česti posjeti stomatologu i osobna oralna higijena. Prevencija igra ključnu ulogu i često izbjegava početak dentalnih problema koji zahtjevaju stomatološku njegu i liječenje. Svako od nas ima jedinstvene karakteristike, poput karaktera ili držanja tijela, zato je jako važno obratiti se stomatologu stručnjaku koji svojim vještinama može procijeniti svaki stomatološki problem. Prepustite vaše oralno zadravlje najboljim stručnjacima u najmodernijoj dentalnoj poliklinici u Evropi.

ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Označite datum Vašeg dolaska

  Prihvatam opća pravila privatnosti podataka

  PRIMADOPO

  Stomatološka protetika

  Stomatološka protetika je stomatološka disciplina koja se bavi nadoknađivanjem izgubljenih zuba, krunicama, mostovima, fasetama te potpunim ili djelomičnim protezama. Osim funkcionalne, protetika ima i estetsku ulogu u korekciji postojećih zuba.

  • Izbor najboljih materijala garantuje kvalitetnu i izvanrednu uslugu

  • Vrhunski stručnjaci i izuzetno visok kvalitet zadovoljstva pacijenata

  Estetska stomatologija

  Prekrasan osmijeh je važan dio dojma koji ostavljamo na ljude i utiče na to kako nas ljudi percipiraju! Koristeći umjetničke vještine i tehnološki napredak, omogućit ćemo vam ljepši, mladalački osmijeh i samopouzdanje. To je u osnovi princip estetske stomatologije.

  • Pored estetskog imperativa, utičemo i na cjelokupno zdravlje usta i zuba

  • Garantujemo kvalitet i dugotrajnost naših estetskih stomatoloških rješenja

  Restaurativna stomatologija

  Restaurativna stomatologija je jedna od osnovnih grana u stomatologiji i bavi se nadoknadom čvrstih zubnih tkiva odgovarajućim stomatološkim materijalima. Također, restaurativna dentalna medicina bavi se nadoknadom izgubljenog zubnog tkiva.

  • Koristimo najkvalitetniji kompozite najpoznatijih svjetskih proizvođača

  • Koristimo najnovije metode, savremene materijale, instrumente i aparate

  Kompjuterizovana stomatologija

  Naš tim stručnjaka u Dentalnoj poliklinici Bičakčić najviše se oslanja na metodologiju koja Vam omogućava da postanete ponosni vlasnici svog novog osmijeha za svega nekoliko sati od samog ulaska u ordinaciju – uz vrhunsku CAD/CAM stomatologiju.

  • Najfinija bezmetalna keramiku koja jamči savršenu prirodnost i lijepi izgled

  • Besprijekorna estetika, vrhunski kvalitet i dugotrajnost nadoknada

  Preventivna stomatologija

  Preventivna stomatologija se, kao što joj i samo ime kaže, bavi prevencijom, tj. sprječavanjem nastanka oboljenja zu­ba i mehkih tkiva u predjelu usta. U tu svrhu upotrebljavaju se brojne mjere koje se sprovode na individualnom ili na općem nivou.

  • Uspješno sprječavanjem nastanka oboljenja zu­ba i mehkih tkiva u predjelu usta

  • Nudimo preventivne konsultacije sa vrhunskim stomatološkim stručnjacima

  Oralna hirurgija

  Oralna hirurgija je grana stomatologije kojom se zbrinjavaju oboljenja mehkih i tvrdih tkiva usne duplje a koja se ne mogu riješiti konzervativnom terapijom. Naše iskustvo seže od rutinskih pa sve do najkomplikovanijih stomatoloških zahvata i intervencija.

  • Izuzetno visok procenat uspješnosti u domenu komplikovanih zahvata

  • Najbolji certificirani i edukovani stručnjaci vama na raspolaganju

  Endodoncija

  Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem korijenskih kanala naših zuba tj. liječenjem mehkih tkiva zuba. Cilj endodontske terapije kao dijela dentalne medicine je izliječiti zub kako bi se on dugotrajno sačuvao jer je svaki sačuvani zub jako važan i može biti ključan za nadoknadu ostalih izgubljenih zuba.

  • Osigurajte sebi temeljito čišćenje i najkvalitetnije punjenje korijenskog kanala

  • Koristimo najkvalitetnije materijale za trajne ispune koji garantuju zadovoljstvo

  Implantologija

  Dentalna implantologija je stomatološka disciplina koja se bavi ugradnjom implantata u bezubu kost gornje i donje čeljusti kako bi se nadomjestio korijen izgubljenog zuba. Oa je naučno utemeljena, eksperimentalno i klinički potvrđena i tehnološki usavršena multidisciplinarna dentalna struka.

  • Implantologija utiče na estetiku, čuvanje zuba i rast samopouzdanja

  • Dentalni (zubni) implantati su najbolje rješenje za prirodan izgled i zdrave zube