Regenerativna medicina i biološki tretmani svakim danom nude sve više rješenja koja su primjenjiva u mnogim granama medicine među kojima je i dentalna medicina. Regenerativna medicina ima za cilj korištenje resursa iz vlastitog tijela za regeneraciju tkiva i oporavak oštećenih funkcija. Endoret PRGF je rezultat ekstenzivnih istraživanja i razvoja koje provodi znanstveni tim sa BTI Biotechnology Instituta.

A što je to zapravo Endoret PRGF tehnologija?
To je biomedicinska tehnologija patentirana od strane BTI-a koji iz minimalnog volumena krvi pacijenta, omogućuje izolaciju i koncentraciju faktora rasta i drugih proteina koji su odgovorni za obnovu i regeneraciju tkiva. Primjena Endoret potiče, ubrzava i poboljšava proces popravka oštećenog tkiva. Do danas je više od milion pacijenata tretirano Endoret PRGF tehnologijom bez ijedne zabilježene nuspojave.

Primjena Endoret PRGF tehnologije u dentalnoj medicini
Endoret je najnapredniji autologni sustav za dobivanje plazme bogate trombocitima i potvrđen je i za njegovu učinkovitost u poticanju i ubrzavanju regeneracije tkiva, kao i za biološku sigurnost.

Endoret tehnologija se u dentalnoj medicini koristi kao terapeutska formulacija na temelju obrade vlastite krvi pacijenta. U dentalnoj medicini koristi se kao tekućina za bioaktiviranje BTI dentalnih implantata te kao fibranska membrana u ulozi biomaterijala za brtvljenje defekata kostiju u ustima. Prepoznata je opća korisnost primjene Endoret tehnologije kod ekstrakcije zuba, tretmana sa implantatima, pacijenata sa gubitkom kostiju u usnoj šupljini kao i kod liječenja paradontnih oštećenja. Kao primer, ova tehnologija se u dentalnoj medicini koristiti u tečnom formatu za vlaženje površine zubnih implantata kako bi se smanjilo vrijeme osteintegracije, u gel formatu za oporavak kosti nakon ekstrakcije zuba ili u liječenju oštećenja kostiju.

Endoret PRGF tehnologija omogućava izoliranje, koncentriranje i korištenje faktora rasta koji su, zapravo, proteini prisutni u našoj krvi, a odgovorni su za prirodno obnavljanje tkiva. Obzirom na sastav, Endoret® predstavlja autologni proizvod koji nema nekompatibilnosti, a u skladu s tim ne postoji rizik od odbacivanja od strane pacijenta.

U slučajevima kada pacijent nema dovoljno zubne kosti, tj. volumen zubne kosti je izuzetno mali, za ugradnju implantata vrši se nadogradnja/augumentacija zubne kosti. Da bi se zubni implantat mogao ugraditi u zubnu kost potrebna je određena širina i visina grebena gornje ili donje čeljusti. U slučajevima kada nedostaje zubne kosti pravi se umjetna zubna kost, tj. nadogradnja zubne kosti u čijem se procesu najčešće koristi krvna plazma PRGF.

Nadogradnja zubne kosti Endoret®PRGF® tehnologija - Vizuelni prikaz procesa

Nadogradnja zubne kosti Endoret®PRGF® tehnologija – Vizuelni prikaz procesa

Upute za pacijente
Preporučujemo izbjegavanje direktnom izlaganju sunčevim zrakama neposredno nakon tretmana (barem 12 sati), te naporno vježbanje taj dan (primjerice u teretani). Ukoliko imate probleme sa zubnom kosti usljed gubljenja zuba ili usljed igrađivanja implantata, obratite nam se na broj telefona 033 550-550 ili na email info@bicakcic.com i zakažite pregled na kojem ćemo uz najstručnije konsultacije i 3D dijagnostiku pronaći najadekvatnije rješenje za vaš problem.