Brojna istraživanja ukazuju kako je prvi dojam kod svakog čovjeka jedan od najvažnijih faktora u procjenjivanju sagovornika, a za stvaranje takvog dojma potrebno je svega sedam sekundi. No, da li ste znali da više od polovine prvog dojma sačinjava vaš izraz lica, odnosno kakvo samopouzdanje ulijeva vaš osmijeh. Nedostatak zuba, pokvareni, krivi ili nepravilni zubi, sve to itekako može utjecati i na našu psihu, ali i na dojam koji ostavljamo kod osoba sa kojim komuniciramo. Ipak, implantologija je tu kako bi nam pomogla da podignemo svoje samopouzdanje i da idealnim osmijehom vratimo našem licu izgled kakav ono zaslužuje.

Implantologija – recept za idealan osmijeh

Svi smo barem jednom čuli kako lijep osmijeh znači i pravi ukras lica, a vjerovatno ne postoji osoba koja ne želi takav osmijeh. Instantni povratak samopouzdanja, ali i rješavanje gubitka zuba, krivih zuba ili jednostavno želju za promjenom u usnoj šupljini može nam svima ponuditi implantologija. Ovaj dio dentalne medicine, čiji je osnovni zadatak da uz pomoć dentalnih implantata, odnosno nadomjestaka za zube koji nedostaju, pomoći će nam da svaki nedostatak u našem osmijehu otklonimo u najkraćem mogućem periodu. Veliki broj pacijenata na ovakve zahvate odlučuje se iz razloga jer želi da promijeni sliku koju svakog dana gleda u ogledalu, a koja može itekako “zakočiti” njihovo samopouzdanje prilikom ostvarivanja društvenih kontakata i ostvarivanja svog punog potencijala.

Vratite svoje samopouzdanje uz implantološke tretmane

Zahvaljujući napretku estetske dentalne medicine, implantologija nam nudi široku paletu rješenja, uz pomoć koje nikada više nećemo morati sakrivati osmijeh pred ljudima koje srećemo svakodnevno. Navlake za zube, zubne nadogradnje, ugradnja krunica i mostova uz pomoć implantata samo su neki od tretmana koje možemo iskoristiti u rješavanju takvih problema kod pacijenata. Budući da će mnogi istaknuti kako se vaš osmijeh mjeri vašim samopouzdanjem, vrlo je važno da na vrijeme izaberete adekvatne tretmane, te da što je moguće prije posjetite doktora dentalne medicine, stoga nemojte čekati još dugo da rezervirate vaš termin u našoj ordinaciji. Svakako to će, pored vašeg samopouzdanja, pomoći i vašem zdravlju, budući da je zdravlje svih elemenata u usnoj šupljini vrlo važno za zdrav organizam svakog čovjeka. A ako mislite da postoje bilo kakve prepreke, kao što je recimo vrijeme koje ne možete izdvojiti zbog svojih obaveza, doktori dentalne medicine pronašli su rješenje u metodama All on 4 i All on 6, zahvaljujući kojima novi osmijeh možete dobiti nakon samo jedne posjete stomatologu.

Implantologija - važan faktor samopouzdanja pacijenata-txt1

All on 4 i All on 6 tretmani: Implantologija i moderno doba u službi izgradnje samopouzdanja pacijenta

All on 4 zapravo označava četiri implantata, a All on 6 označava šest implantata, odnosno zahvate u kojima se koristi četiri ili šest implantata koji se postavljaju kao nosioci nizova od 10 do 14 zuba, čime je moguće napraviti nadomještanje svakog nedostatka zuba kod pacijenata. Riječ je o fiksnim protetskim rješenjima, odnosno mostovima na implantatima, uz pomoć kojih se svakom pacijentu vraća osmijeh u vrlo kratko vrijeme, a potpuno se rehabilitira i žvačni sistem. Osnovna prednost ovakvih tremana leži u tome što pacijenti u roku od 24 sata dobija privremene zube, koje mogu koristiti apsolutno kao i svoje. Nakon šest mjeseci tretman se kompletira postavljanjem trajnih zuba.