Implantološki centar

Implantološki centar

Premda najzahtjevnije grane stomatologije, za ove usluge vam garantujemo visok stepen stručnosti te profesionalnost u izvedbi. Uz kvalitet, usluge Dentalne poliklinike Bičakčić  odlikuje i individualni pristup svakom pacijentu, zasnovan na uvjerenju da je svaki zdrav i prirodan osmijeh poseban na svoj način.

Implantologija

Implantologija predstavlja najzahtjevniju granu stomatologije. U našem centru smo otišli korak dalje i u tom smislu smo uveli 3D planiranje i pozicioniranje implantata. Komjuterski navigirana implantologija trenutno predstavlja najpouzdaniji način planiranja i ugradnje zubnih implantata.

Gubitak jednog ili više zuba može uzrokovati i ozbiljnije zdravstvene tegobe, pa njihov nadomjestak nije samo pitanje estetike, već i zdravlja. Zubni implantati predstavljaju najbolje rješenje za konačan rezultat zuba koji će izgledati prirodno i zdravo. Izrađeni su od titanija i titanskih slitina koje odlikuju velika čvrstoća, mala težina te izvanredna otpornost na koroziju, što doprinosi širokoj i raznovrsnoj upotrebi zubnih implantata.

Zubni (dentalni) implantati su najbolje rješenje koje će Vam omogućiti prirodan izgled i zdrave zube!

Ugradnjom implantata se pozitivno utiče na kvalitetu života. Najveća prednost implantata je omogućavanje prirodnog izgleda i zdravih zuba. Napokon se možete samouvjereno smijati, pričati, jesti i uživati u ostalim svakodnevnim aktivnostima bez da razmišljate o zubima koji Vam nedostaju.

Neposredno prije ugradnje zubnog implantata potrebno je napraviti kompletan pregled i digitalni ortopan tj. rendgensku snimku obje čeljusti.

Na temelju rendgenskog pregleda ocijenit ćemo kvalitetu kosti i anatomiju potporne strukture, nakon koje će se pomno isplanirati vrsta i procedura implantološke terapije. Kroz razgovor sa stomatologom i oralnim hirurgom, razjašnjavaju se detaljno sve faze ugradnje implantata, zatim se postupak uskladi s postojećim stanjem, željama i očekivanjima pacijenta.

Usluge u okviru našeg implantološkog centra

Protetske mogućnosti koje nam pruža implantologija:

Nadomještanje jednog zuba

Ako je izgubljen samo jedan zub, a susjedni zubi su potpuno zdravi, umjesto brušenja susjednih zuba i postave mosta može se ugraditi implantat i na taj način sačuvati susjedne zube od brušenja.

Nadomještanje više zuba

U slučajevima kad je potrebno nadomjestiti više zuba mogu se izraditi mostovi na implantatima. Potrebni broj implantata za postavu mosta ovisi o rasponu mosta, odnosno o broju zubi koji se nadomještaju. Poželjno je bezubi prostor opskrbiti sa što većim brojem implantata kako bi se postigla što bolja stabilnost implantata i smanjilo opterećenje žvačnim silama na implantate.

Nadomještanje svih zubi u bezubim čeljustima

Postoje 2 mogućnosti:

 • Izrada fiksnog rada

Ovisno o situaciji, u čeljust se postavlja 6-8 implantata. Vrijeme oseointegriranja traje 3 mjeseca nakon operacije. Nakon toga na implantate se postave nadogradnje-suprastrukture i keramički mostovi pomoću kojih nadomještamo zube.

 • Izrada mobilnog rada

Implantati se postavljaju čeljust da bi omogućili nepomičnost mobilne proteze u ustima. Suprastruktura implantata je tada u funkciji attachmenta čiji jedan dio se nalazi na implantatu a drugi dio unutar proteze.

Minimalni broj implantata koji pomaže zadržavanju proteze u bezubim čeljustima jest 2 implantata, ali za optimalnu funkciju  proteza zbog poligonalnih sila koje djeluju na protezu prilikom žvakanja mnogo je bolje ugraditi 4 implantata u gornju ili donju čeljust.

ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Označite datum Vašeg dolaska

  Prihvatam opća pravila privatnosti podataka

  PRIJEPOSLIJE
  PRIJEPOSLIJE

  ALL-ON-4

  Revolucionarna metoda izrade zubne proteze za bezubu gornju ili donju čeljust pričvršćenu na 4 implantata. Ovaj koncept omogućuje Vam da izbjegnete sve loše strane mobilnih proteza ili bol koju osjećate kada pokušate nešto zagristi s nekoliko preostalih klimavih zuba.

  • Izvanredan kvalitet izrade All-on-4

  • Dugotrajno rješenje bez standardnih problema pri govoru, žvakanju i kihanju

  • Jeftinije rješenje od All-on-6 metode

  ALL-ON-6

  Funkcionalno i esteski najbolja i najluksuznija varijanta s dugoročno izvrsnom prognozom koja zadovoljava i naše pacijente s estetski visokim zahtjevima. U pravilu, uvijek je bolje imati što više nosača za protetski rad stoga je ova metoda odlično rješenje za bezube čeljusti.

  • Vrhunski kvalitet izrade All-on-6

  • Luksuznije rješenje uz veće prednosti u odnosu na All-on-4

  • Najćešći izbor naših pacijenata zbog odnosa cijene i kvaliteta