All-on-4

All-on-4

Metoda All-On-4 u slobodnom prijevodu znači sve na četiri Nobel Biocare implantata. To je revolucionarna metoda izrade zubne proteze za bezubu gornju ili donju čeljust pričvršćenu na 4 implantata. Predstavlja minimalno invazivnu i bezbolnu metodu čija ugradnja traje kratko. Upravo iz tog razloga sve je češći izbor kod pacijenata pogodnih za ovu vrstu terapije. Ovaj koncept omogućuje Vam da izbjegnete sve loše strane mobilnih proteza ili bol koju osjećate kada pokušate nešto zagristi s nekoliko preostalih klimavih zuba kojima se služite.

All-On-4 ORIGINAL predstavlja most koji je fiksno učvršćen vijcima na četiri posebno postavljena implantata. Sam koncept podrazumijeva da se u jednoj posjeti izvade preostali loši zubi, ukoliko ih ima, te se ugrade implantati. Nakon ugradnje implantata slijedi izrada fiksnog mosta na vijke. Takav je most privremen i isti dan nakon operacije učvršćuje se na ugrađene implantate. Pacijentu se nakon 3 mjeseca izrađuje trajni most.

Ko je kandidat za implementaciju modela All-On-4?
• Osobe koje žele fiksni protetski rad, a koje su izgubile sve svoje zube
• Pacijenti koji imaju potpunu protezu duži niz godina
• Pacijenti kod kojih je tijekom vremena došlo do teškog gubitka kosti, posebno u stražnjem dijelu čeljusti
• Pacijenti koji nemaju dovoljnu količinu kosti za All-On-6, tj most na 6 implantata
• Pacijenti koji imaju zube u jako lošem stanju i koji su predviđeni za vađenje

Da bi se ustanovilo tačno kojom količinom kosti pacijent raspolaže, prijeko potrebno je napraviti pregled uz 3D snimak. Tek nakon obavljenog pregleda i dijagnostike moguće je praviti plan terapije, tj. odrediti tačan broj implantanata i tačne pozicije implantanata.

U kojim slučajevima se ne može raditi model All-On-4?
• Ne preporučuju se u slučaju uznapredovale osteporoze
• Kod pacijenata s nekontrolisanim dijabetesom
• Kod ozbiljnih kroničnih bolesti srca
• Kod teških bubrežnih bolesnika
• Ukoliko je pacijet unutar 6 mjeseci imao terapiju zračenjem u području glave i vrata

Prednosti All-on-4 tehnologije je da nema ispadanja zuba prilikom govora, žvakanja, kihanja. Nema ”zapadanja hrane” ispod proteze, a prisutna je ugodnost prilikom jela. Higijena All-On-4 rada je ista kao i kod prirodnih zuba. Dakle, nije posebno uvoditi posebne metode ili sredstva, već je potrebno savjesno i redovito provoditi uobičajene mjere oralne higijene. Odgrizanje svake vrste hrane bez problema. Vraćanje prirodnog izgleda lica i izgubljene funkcije žvakanja je jedna od glavnih estetskih stvari koju donosi All-on-4.

Cijena ovog zahvata je znatno niža cijena od All-On-6. Rekonstrukcija svih zuba jedne čeljusti se vrši na ukupno 4 implantata. Minimalno je vrijeme oporavka nakon zahvata. Ako tražite dugotrajno rješenje, All-on-4 je pravi izbor.

ZAKAŽI KONSULTACIJE

    Označite datum Vašeg dolaska

    Prihvatam opća pravila privatnosti podataka

    PRIJEPOSLIJE