All-on-6

All-On-6 metoda

All On 6 metoda podrazumjeva veliki fiksno protetski rad (most) sidren na 6 implantata. To je funkcionalno i esteski najbolja i najluksuznija varijanta s dugoročno izvrsnom prognozom koja zadovoljava i naše pacijente s estetski visokim zahtjevima. U pravilu, uvijek je bolje imati što više nosača za protetski rad stoga je ova metoda odlično rješenje za bezube čeljusti. No, treba imati na umu da u pojedinim situacijama, zbog male količine ili loše kvalitete kosti, postoji ograničen broj implantata koje je moguće postaviti.

Prednosti All-on-6 metode

 • pred mobilnim protezama je ista kao i kod All-On-4 koncepta implantata, s tim da All-On-6 metoda predstavlja luksuzniju varijantu
 • fiksni zubi u samo jednoj posjeti
 • jedna posjeta
 • imedijatno opterećenje-trenutna funkcija
 • drastično poboljšanje kvalitete života
 • prirodan izgled zubi i osjećaj jedinstva
 • lako održavanje oralne higijene
 • sprječava dugoročno slabljenje čeljusti

Zahvat ugradnje implantata izvodi se pod lokalnom anestezijom (obična anestezija kao kod popravka zuba) te je cijeli postupak u potpunosti bezbolan. Implantati se ugrađuju na optimalnim mjestima, radi prethodnog koraka kojim smo dobili volumen kosti sama je implantacija olakšana.

All on 6 koncept osmišljen je kako bi se izbjegle bilo kakve nadogradnje kosti i kako bi pacijent čim prije mogao dobiti zube. U tom slučaju, bočni se implantati postavljaju pod kutem od 45 stupnjeva kako bi se izbjegle važne struktire u čeljusti (sinus u gornjoj čeljusti i ‘’živac’’ u donjoj čeljusti).

Ukoliko pacijent ima dovoljno kost do sinusa, moguća je ugradnja i 6 paralelnih implantata te izrada mosta na 6 implantata. U jednom dijelu slučajeva, prije same implantacije potrebno je napraviti nadogradnju kosti kako bi se kroz 6-9 mjeseci stvorili idealni uvjeti za ugradnju 6 paralelno položenih implantata.

Sama higijena kod privremenog i trajnog mosta je jednaka. Za razliku od Vaših zuba, All on 6 most se sastoji od bijelog (zubi) i crvenog (imitacija zubnog mesa) dijela. Kako biste osigurali čistu bazu mosta (dio mosta koji naliježe na zubno meso i koji naliježe na nadogradnju u implantatu), sada je potrebno čistiti i bijeli i crveni dio mosta.

Uz normalnu četkicu, u svakodnevoj oralnoj higijeni nezaobilazna je upotreba i međuzubne (interdentalne) četkice kojom čistite cilindar koji naliježe na implantat. Time eliminirate bakterije oko implantata čime sprječavate upalu kosti oko implantata i osiguravate dugotrajnost samog rada.

Uvijek predlažemo i preferiramo ugradnju All-on-6 metode u odnosu na All-on-4 metodu zbog kvaliteta, dugotrajnosti, kao i efiksanosti samog rješenja.

ZAKAŽI KONSULTACIJE

  Označite datum Vašeg dolaska

  Prihvatam opća pravila privatnosti podataka

  PRIJEPOSLIJE