Dentalna protetika
Zubna protetika (protetika zuba) predstavlja granu dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba i mekanih dijelova usne šupljine potpunim (totalnim) ili djelomičnim (parcijalnim) protezama, krunicama, mostovima i ljuskama. Dentalna ili stomatološka protetika namijenjena je svima koji se susreću s oštećenim ili oslabljenim zubima, u blažem ili težem obliku. Također,  kao i onima kojima nedostaje jedan zub ili svi zubi. Ugradnjom zubne protetike vraća se funkcionalnost vaših zubi i privlačan estetski izgled osmijeha. U slučajevima kada iz različitih razloga nije moguće ugraditi fiksne protetske nadomjestke, mobilna protetika nudi adekvatno rješenje, a to su zubne proteze.

Zubne proteze
Zubi mogu oslabiti s vremenom, uslijed procesa starenja ili zbog određenog načina života, kao i hrane koju jedemo ili načina na koji održavamo oralnu higijenu. Možemo ostati bez jednog ili više zuba, a time nerijetko gubimo i samopouzdanje, rjeđe se smijemo ili prekrivamo usta rukom kada se smijemo.  Kada govorimo o slučajevima gdje imamo više izgubljenih zubi ili potpunu bezubost, jedno od mogućih rješenja je svakako zubna proteza. Zubna proteza je financijski prihvatljivija i brža solucija za mnoge pacijente od drugih dentalnim implementacija poput All-on-4 ili All-on-6 rješenja, međutim svakako treba znati da je prilagodba na nju poprilično teška i zahtjevna. Zbog toga, našim pacijentima nudimo isključivo najbolje proteze izrađene najmodernijim tehnikama uz kombiniracnje najboljih materijala i visoke tehnologije. Koliko god tehnologija napreduje, unatoč svim suvremenim metodama prevencije i liječenja, zubi propadaju i u današnjem modernom vremenu. Mogućnost oralnog rehabilitacijskog nadomještavanja zuba ostaje na kraju ipak izbor pacijenta s obzirom na njegovo materijalno stanje, ali i opće stanje organizma.

VITA PHYSIODENS® – za prirodnu funkciju žvakanja
Ako su inovativna rješenja za vrhunsku zubnu protetiku ono što tražite, onda su VITA rješenja idealna za vas. Samo ono što je prirodno je dobro, baš kao i VITA PHYSIODENS zubi. Ti šarmantni, prirodni, premium zubi izrađeni su ručno i individualizirani “multi-layer” tehnikom. Svaki zub za sebe estetsko je remek djelo, kombinacija ljudske kreativnosti, najboljih materijala i visoke tehnologije. Sa stajališta fiziologije, oni su prvi na svijetu potpuno anatomski zubi.  Svojstva im se očituju u odličnoj okluziji i optimalnom pozicioniranju prednjih zuba u skladu s estetikom, funkcijom i fonetikom.

Pitajte svog stomatologa za više informacija o VITA PHYSIODENS®
Doktori Dentalne Poliklinike Bičakčić su stručnjaci u svijetu dentalne protetike, a proteze ovakvog tipa se izrađuju i implementiraju na najvišem i najstručnijem nivou. Smatramo da naša misija nije samo rješavanje zdravstvenih problema, već vraćanje osmijeha na vaše lice. Ukoliko imate potrebu za implementacijom zubne proteze, obratite nam se na broj telefona 033 550-550 ili na email info@bicakcic.com i zakažite pregled na kojem ćemo uz najstručnije konsultacije i 3D dijagnostiku pružiti najadekvatnije konsultacije.