Gubitak zuba predstavlja ne samo estetski problem, nego i zdravstveni problem. Kada se zubi gube tada dolazi i do gubitka mekog tkiva i čeljusne kosti, a dugotrajno stanje bezubosti može dovesti do raznih komplikacija i tegoba. Ono uzrokuje preopterećenost ostalih zuba, dolazi do lošeg prijenosa žvačnih sila, a moguća je i pojava dosadnih i teških glavobolja te bolova u čeljusti.

Nedostatak zuba danas možemo riješiti brzo i efikasno uz ugradnju implantata. Bez potrebe da brusimo ili modifikujemo susjedne zube što je ogromna prednost u odnosu na dosadašnje metode a to je i glavna prednost zubnog implantata – što nije potrebno brusiti dva susjedna zuba kako bi se nadoknadio jedan. Idealan kandidat za ugradnju zubnih implantata je osoba kojoj nedostaje jedan ili više zuba, ali i osobe koje su u potpunosti bezube.

Ako se susrećete s određenim tegobama pri jelu, nerazgovjetno pričate ili neprestano skrivate osmijeh zbog nedostatka zuba te vam to utječe na samopouzdanje, zubni implantati su najbolje rješenje za vas.

Dva dolaska su dovoljna za ugradnju i tretman

Jeste li znali da su, u pravilu, dovoljna dva posjeta za ugradnju implantata? Prvi posjet je rezerviran za dijagnostiku: obavezno je napraviti je 3D snimku zuba, a u Dentalnoj poliklinici Bičakčić to možemo izvršiti. Tako će naše osoblje vidjeti je li debljina kosti dovoljna za ugradnju. Ako je odgovor pozitivan, u drugoj posjeti ugrađuje se zubni implantat.

Vrste zubnih implantata i uspješnost usađivanja

Na tržištu postoje više vrsta zubnih implantata.U Dentalnoj poliklinici Bičakčić primjenjujemo provjerene svjetske protokole kako bismo bili sigurni da će se zubni implantat primiti. Pacijente obavezno šaljemo na testiranje razine vitamina D i holesterola koji značajno utječu na postotak uspješnosti ugradnje zubnog implantata.

Šta trebamo znati prije i poslije ugradnje implantata-txt1

Šta ako kost nije dovoljno dobra za ugradnju zubnih implantata?

Uzrok nedostatka kosti može biti fiziološka resorpcija kosti nakon dugogodišnjeg nedostatka zubi, parodontoze ili patoloških uzroka kao što su ciste ili granulomi. Ugradnja zubnog implantata je moguća i u nekim slučajevima nedostatka kosti, ovisno o razini resorpcije, a tada predlažemo nekoliko rješenja:

  • PRF PROTOKOL
  • SINUS LIFT U KOMBINACIJI S PRF PROTOKOLOM U GORNJOJ ČELJUSTI
  • UGRADNJA UMJETNE KOSTI

Ugradnja zubnih implantata nije bolna

Postupak ugradnje zubnih implantata je bezbolan i obavlja se u lokalnoj anesteziji. Preporučuje se mirovanje barem 2 dana nakon ugradnje zubnih implantata. Prije, kao i nakon zahvata, dobit ćete detaljne upute kako bismo Vam osigurali maksimalno brz oporavak.

Upute za brigu o zubnim implantatima nakon ugradnje

Nakon ugradnje, brigu o zubnim implantatima vodit ćete na isti način kao i o vašim prirodnim zubima. Kako bi se osigurala dugotrajnost zubnih implantata, obavezno je rentgensko snimanje i pregled jednom godišnje. Nadalje, potrebno je posjetiti našeg stomatologa svakih 6 mjeseci za pregled i čišćenje kao i kod prirodnih zuba.