Zubni implantati su zamjena za zube u vidu titanijumskih vijaka. Sastaljeni od dijela koji se ugrađuje u kost i suprakonstrukcije – nadogradnje koja kasnije nosi zub, most ili protezu. Zubni implantati su biokompatibilni, stoga se potpuno stope s kosti i organizam ih prihvata kao svoj dio bez ikakvih problema. Potpuno prirodan osjećaj i funkcija kakvu ste imali s vlastitim zubima je krajnji rezultat ugradnje implantata.

Kada se koriste zubni implantati?
Implantati ne samo da koristimo kod gubitka jednog zuba, nego i u kombinaciji s drugim zubima kako bi podupirali fiksne ili mobilne protetske radove. Efikasniji način zamjene samo jednog nedostajućeg zuba je implantat, umjesto cijelog postupka postavljanja mosta. Iz jednostavnog razloga – nije potrebno brusiti zdrave zube, koji su u neposrednoj blizni, da budu nosači mosta.

Prednosti zubni implantata
Vijek trajanja je zagarantovan –  Dentalni implantati su dugotrajno rješenje. Tradicionalni dentalni mostovi poduprti izbrušenim zubima traju između pet i sedam godina, uz ispravnu njegu i do 10 godina, ali u određenom trenutku ih je potrebno zamijeniti. Zubni implantati rješenje su za cijeli život.

Zubni implantati Dentalnoj poliklinici Bičakčić-txt1

Sačuvajte svoj osmijeh i oblik lica – Gubitkom prirodnih zuba, lice gubi potporu i dobiva lošiji izgled. Zubni implantati omogućavaju održavanje prirodnog oblika lica i osmijeha.

Sačuvajte svoje kosti – Prazan prostor koji u ustima nastaje gubitkom zuba može uzrokovati dodatne zdravstvene probleme, poput gubitka ili propadanja dijela čeljusti. Kada ne podupire prirodne zube, kost propada, gubi na snazi i čvrstoći. Zubni implantat je jedina opcija nadomještanja zubi koja održava kost zdravom na način da stimulira rast kosti i tako sprječava njeno propadanje.

Olakšajte probleme govora – Prilagođavanje zubnoj protezi često prati muka u razgovoru i izgovoru svakodnevnih riječi. To nije slučaj kod dentalnih implantata jer, uz postavljanje krunice, funkcioniraju kao prirodni zubi.

Svoje zdrave zube na vrijeme zaštitite – Dentalni implantati postavljaju se u čeljust, na mjesto gdje je bio korijen izgubljenog zuba, bez utjecaja na zdrave zube. Također, sprječavaju da se zdravi okolni zubi pomiču kao što je slučaj kad na mjestu izgubljenog zuba ostane prazan prostor.

Jeste li Vi kandidat za dentalne implantate?
Da li ste kandidat za postupak ugradnje implantata i koja metoda zahvata će se koristiti u vašem slučaju odredit će prvi pregled koji ćete napraviti u Dentalnoj poliklinici Bičakčić.. Ukoliko niste kandidat za dentalne implantate ostaje opcija za krunice i mostove ili zubne proteze.

Idealni kandidat za implantate je osoba dobrog općenitog zdravlja kao i oralnog zdravlja. Potrebna je dovoljna količina i debljina kosti čeljusti kako bi se mogli ugraditi implantati, a najbolji kandidati imaju zdrave desni, bez parodontne bolesti.

Zubni implantati Dentalnoj poliklinici Bičakčić-txt2

Kontraindikacije za dentalne implantate mogu biti:

  • Mladi pacijenti čiji rast čeljusti još nije završio
  • Trudnice
  • Teški pušači – pušenje usporava cijeljenje i može ugroziti uspješnost implantata
  • Pacijenti koji su primili terapiju zračenja glave i vrata
  • Osobe s hroničnim bolestima ili sistemskim problemima, stanja koja uključuju visoki krvni pritisak, dijabetes, bolesti vezivnog tkiva, hematološke bolesti, bolesti imunološkog sistema – osobe s takvim bolestima mogu biti dobri kandidati za implantate u slučaju da je bolest kontrolisana
  • Osobe koje uzimaju lijekove koji suprimiraju imunološki sistem

Inicijalna procjena uključuje pregled usne šupljine i zuba te detaljnu stomatološku i opću anamnezu koju možete izvršiti u Dentalnoj poliklinici Bičakčić.